Főoldal
Ajánlatkérés
Ajánlatok megtekintése
Tanár keresése
Tanfolyam keresése
Regisztráció (tanár)
Regisztráció (intézmény)
Hírek
Akciók
Képzőhelyek
Segédletek
Fórum
FELHASZNÁLÓNÉV:
JELSZÓ:
Elfelejtett jelszó?
Henye rovat
Szórakozás
Vicckosár
Galéria
Diáksarok
Ajánljuk
Pályázatok
Bemutatkozunk
Archívum
Linkek
Jogi nyilatkozat
A legdrágább és a legjobb egyetemek

A legdrágább és legjobb egyetemek

 

Elkészült a világ legdrágább és a legnevesebb egyetemeinek rangsora. A két rangsor között egyetlen olyan intézmény sincs, mely mindkettőben jelen volna. A bejutás továbbra is a legnevesebb intézményekbe, mint például a Harvardra, Oxfordra, Yale-re vagy Sorbonne-ra a legnehezebb, mégsem ők szedik a legmagasabb tandíjat.

A legmagasabb tandíjat szedő egyetemek között a George Washington Egyetem, az ohioi Kenyon Főiskola, valamint a pennsylvániai Buckwell Egyetem vezetik a listát. Az általuk szedett éves tandíj meghaladja a hat és fél millió forintot is, és ez még nem tartalmazza a kollégiumi elhelyezést, valamint a tankönyveket sem. Párizsban és az Egyesült Arab Emírségek területén is drága a felsőoktatás a magánintézményekben, ezekben az iskolákban kiscsoportos és angol nyelvű az oktatás.
A legelismertebb amerikai egyetemek szerint csökkenteni kell a felsőoktatásban eltöltött évek költségeit. Ezzel szeretnék elősegíteni, hogy a középosztálybeli középiskolások is bejuthassanak a legjobb egyetemekre. Az Egyesült Államokban nemcsak a magániskolák drágák, de egy diploma megszerzése állami intézményben is meghaladja a 800 ezer forintot. Ezzel az összeggel a második helyen áll az állami intézményekben szedett tandíj nagyságát tekintve, mert Ausztrália még ezt is felülmúlja.
Az amerikai típusú egyetem mellett más oktatási módszert alkalmazó felsőoktatási intézmények is felkerültek a listára, mint például a kanadai Quest Egyetem. Ez az intézmény összesen 80 hallgatót fogad egyszerre, és diákjai tizennyolc napos turnusokban egyszerre csak egyetlen tantárgyban mélyednek el.
Európában lényegesen kisebb a különbség a magánintézmények, illetve az állami intézmények által szedett tandíj mértékében. Ez azzal magyarázható, hogy Európában nincs olyan jelentős állami és alapítványi támogatás, mint az Egyesült Államokban található egyetemek esetében - adták hírül a listát készítő Forbes elemzői.NÉV:
E-MAIL CÍM:

Jan-26 02:04
Dec-02 20:45
Dec-02 20:44
Dec-02 20:43
Dec-02 20:38