Főoldal
Ajánlatkérés
Ajánlatok megtekintése
Tanár keresése
Tanfolyam keresése
Regisztráció (tanár)
Regisztráció (intézmény)
Hírek
Akciók
Képzőhelyek
Segédletek
Fórum
FELHASZNÁLÓNÉV:
JELSZÓ:
Elfelejtett jelszó?
Henye rovat
Szórakozás
Vicckosár
Galéria
Diáksarok
Ajánljuk
Pályázatok
Bemutatkozunk
Archívum
Linkek
Jogi nyilatkozat
Üdvözlés

 

Bizony már eltelt pár hónap az indulásunk óta és az azóta hozzánk eljuttatott sok pozitív visszajelzést folyamatosan hasznosítottuk. Reméljük, hogy az eltelt idő bizonyította lapunk létjogosultságát a piacon. És bízunk abban, hogy az elvárásaitoknak megfelelve, azokhoz igazodva valóban hatékony segítséget nyújtottunk és fogunk is a továbbiakban nyújtani.

Változatlanul várjuk ötleteiteket, véleményeiteket a privattanar.hu oldalunkkal kapcsolatosan. Úgy gondoljuk, hogy együtt Veletek értékes és érdekes, szórakoztató és elgondolkodtató, dumálós és olvasgatós, röviden szólva: együttes munkával hiteles lapot szerkesztünk. Olyat, hogy érdemes legyen naponta felkeresni bennünket, hozzászólni témáinkhoz, pályázni pályázatainkon. Ahol mindenki, legyen az bár diák, tanár segítséget és információt kap mindenhez, ami érdekelheti.

Legyél Te is a privattanar.hu hírportálunk külsős újságírója! Ha szeretnéd megmutatni, hogy mit tudsz, vagy van valami témád, amiről, vagy akiről szívesen írnál, akkor kérlek jelentkezz a e-mail címen. Várunk közénk!

 


Szóbeszéd

A Földhöz hasonló bolygót találtak a csillagászok


Csillagászok megtalálták a Földhöz leginkább hasonlító bolygót a Naprendszeren kívül. A Mérleg csillagképben keringő bolygó képes megtartani felszínén a vizet, vagyis lehetnek rajta óceánok - tehát élet is.

Svájci, francia és portugál tudósok fedezték fel a bolygót, amelynek az átmérője becslések szerint a földinek másfélszerese, tömege pedig ötször akkora. Az exobolygó - ahogyan a Naprendszeren kívüli bolygókat nevezik - egy úgynevezett vörös törpe, a Gliese 581 jelzésű csillag körül kering.

A csillagtól mért távolsága ugyan csak 14-ed része a Nap-Föld távolságnak, de mivel a csillag kisebb, hűvösebb és kevésbé fényes, mint a Nap, a bolygó "lakható" övezetben van a tudósok feltételezése szerint. A hőmérséklet a felszínén 0 és 40 Celsius fok között ingadozik.

Képes megtartani a felszínén a vizet, bár azt még nem tudták megállapítani, hogy ez valóban így van-e. "Számítógépes modelljeink szerint a bolygó vagy köves, vagy óceánok borítják" - hangsúlyozta Stéphane Udry, a genfi obszervatórium munkatársa.

"Márpedig amennyire tudjuk, a víz létfontosságú az élet kialakulása szempontjából" - tette hozzá Xavier Delfosse, aki a franciaországi Grenoble egyetemén dolgozik.

Szerinte mindenképpen ez a bolygó az, amelyre a jövőbeni űrmisszióknak koncentrálniuk kell. "X-szel kell megjelölnünk a bolygót az Univerzum kincses térképén" - vélekedett a tudós.

 

Egyre többet támadják az otthoni internetezőket

A legújabb felmérések szerint az internetes támadások többsége már az otthoni felhasználók ellen irányul anyagi haszonszerzés céljával - közölte a Symantec, hozzátéve: őket a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások követik.

A Symantec internetes veszélyekről szóló legújabb jelentése megállapítja, hogy a célzott támadások mintegy 86 százaléka az otthoni felhasználók ellen irányul.

A vállalat szerint szaporodott a biztonsági rendszereket kikerülő taktikák alkalmazása, mivel így elkerülhető a támadások észlelése. Emellett a nagy, széles körben elterjedő vírusok helyét átvették a kisebb, sokkal inkább célzott támadások, amelyeket csalás, adatlopás és bűnügyi tevékenységek céljából indítanak. A támadók a végfelhasználókat tekintik a leggyengébb láncszemnek a biztonsági rendszerben, s ezért folyamatosan támadják őket - közölte a társaság.

Jelentősen nőtt az adathalász üzenetek száma

A jelentés szerint a legújabban feltárt kártékony kódok mintegy 18 százalékát korábban nem ismerték, ami jelzi, hogy a támadók egyre aktívabban próbálják meg kikerülni az aláírás-alapú antivírus és betörés felismerő-megelőző rendszereket. Az adathalászok többszörös véletlenszerű üzeneteket készítenek, és azokat széles körben, ellenőrizetlen módon küldik szét: 2006 első hat hónapjában 157 477 egyéni adathalász üzenetet fedeztek fel, ami 81 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A Symantec a jövőre vonatkozóan azt feltételezi, hogy a számítógépes bűncselekmény elkövetésére szolgáló veszélyforrások változatosabbak és kifinomultabbak lesznek, s nőni fog a titkos, pénzügyi és személyes adatok haszonszerzés céljából történő ellopása.

Javaslatok a támadások kivédésére

A Symantec szerint kivédhetőek a támadások például akkor, ha a felhasználó egymást átfedő és egymást kölcsönösen segítő védelmi rendszereket használ, így egyebek mellett víruselhárítót, tűzfalat, illetve a behatolást észlelő és elhárító rendszereket. Egy újabb javaslat szerint a levelező szervereket úgy kell beállítani, hogy megállítsák vagy eltávolítsák a vírusok terjedésében általános szerepet játszó csatolmányt. A Symantec a felhasználóknak javasolja azt is, hogy gyakran cseréljék a betűk és számok keverékéből álló jelszavakat, amik véletlenül se legyenek szótári szavak.

Forrás: MTI/Menedzsment FórumBővebben >

Napi bagoly || Horoszkóp 2009 február || Szóbeszéd || Tudom ám! || Napi vicc || Morzsák, avagy a napi blőd || Tanárom.com || Érettségi.com
NÉV:
E-MAIL CÍM:

Jan-26 02:04
Dec-02 20:45
Dec-02 20:44
Dec-02 20:43
Dec-02 20:38