Főoldal
Ajánlatkérés
Ajánlatok megtekintése
Tanár keresése
Tanfolyam keresése
Regisztráció (tanár)
Regisztráció (intézmény)
Hírek
Akciók
Képzőhelyek
Segédletek
Fórum
FELHASZNÁLÓNÉV:
JELSZÓ:
Elfelejtett jelszó?
Henye rovat
Szórakozás
Vicckosár
Galéria
Diáksarok
Ajánljuk
Pályázatok
Bemutatkozunk
Archívum
Linkek
Jogi nyilatkozat
V.Janikovszky Éva Meseíró Pályázat
Az úgy volt..." - V. Janikovszky Éva meseíró pályázat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2008. márciusában újra, immár 5. alkalommal meghirdeti a Janikovszky Éva nevével fémjelzett meseíró pályázatot "Az úgy volt..." címmel. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ez ideig 4 alkalommal (2004., 2005., 2006., 2007.) hirdette meg ezt a meseíró pályázatot, amelynek célja egyrészt tisztelgés az írónő munkássága előtt, másrészt a gyerekek alkotótevékenységének ösztönzése, készségeik fejlesztése, irodalomszeretetük növelése.


Bővebben >
Képz?-és iparm?vészeti pályázat iskoláso

Képző- és iparművészeti pályázat iskolásoknak

Badacsony város önkormányzata pályázatot hirdet általános illetve középiskolás diákok részére Egry József születésének 125. évfordulója alkalmából. A verseny rendezője: Balatonfelvidéki Szín-Vonal Képző- és Iparművészeti Iskola, Badacsonytomaj. A tanulók életkoruknak megfelelően három korcsoportban, iskola típusuknak megfelelően két kategóriában versenyezhetnek.


Bővebben >
Pályázati hírlevél indul

Pályázati hírlevél indul

Az OKM elindítja pályázati hírlevelét, melyet első alkalommal 2008. február 19-én kapnak meg a regisztrált felhasználók.
Regisztrálni a honlap jobb oldali hasábjában található "Hírlevél" felirat alatt lehet.

Azoknak, akik 2006 júniusa előtt már regisztráltak az OM hírlevélre, nem szükséges újból megtenniük, feltéve, hogy nem változott meg azóta az e-mail címük.

Az első hírlevélben minden, aznap aktuális pályázati kiírást megtalálnak, a minisztérium összes területéről:
 • Közoktatás
 • Felsőoktatás
 • Művészet
 • Közművelődés
 • Közgyűjtemény
 • EU
 • Nemzetközi kapcsolatok
 • Határon túli magyarok
 • Álláspályázatok
A további hírlevelekben az előző küldés óta megjelent pályázatokra hívjuk majd fel a figyelmet. Ugyanitt olvashatják az aktuális pályázati eredményeket is.

Bővebben >
Pályázati felhívás oktatási programok (p

Pályázati felhívás oktatási programok (pedagógiai rendszerek) felhasználására

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátásról szóló 23/2004. (VIII. 27.) OM rendelet 26/A. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet az oktatási miniszter közleménye által 2007. november 7-én közzétett kompetencia alapú oktatási programok felhasználása tárgyában.

Az oktatási programok felhasználására az vállalkozhat, aki az oktatási program kiadásához tartozó információhordozók tankönyvvé nyilvánításához szükséges szerzői hozzájárulásokat megszerzi.

A pályázók az Educatio Kht-val történő szerződéskötést követően juthatnak a programokhoz. A pályázat határidő nélküli. A megjelenéstől kezdődően fel lehet venni a kapcsolatot az Educatio Kht-val.

A jelen pályázati felhívással érintett oktatási programok (pedagógiai rendszerek) bemutatói a www.sulinovadatbank.hu címen érhetők el a pályázók számára.

A pályázati felhívásra jelentkezni, és az adatbankhoz történő hozzáféréshez szükséges információkat az alábbi címen lehet megszerezni:
EDUCATIO Kht. Ügyfélszolgálata 1134 Budapest, Váci út 37.
Telefon: 411-57-26
e-mail: taneszkoz@educatio.hu

Bővebben >
Pályázat közoktatási esélyegyenlőségi sz

Az Educatio Kht. Esélyegyenlőségi Igazgatósága pályázatot hirdet közoktatási esélyegyenlőségi szakértői szakterületre felkészítő 60 órás képzésen való részvételre

A képzésre azoknak a jelentkezését várjuk, akik a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók integrált oktatása, együttnevelése, oktatási esélyegyenlőségének javítása terén kívánnak szakértői tevékenységet folytatni.

Bővebben >
Gyermekrajz pályázatot "Az emberi méltó

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa gyermekrajz pályázatot hirdet "Az emberi méltóság tisztelete" címmel

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa gyermekrajz pályázatot hirdet "Az emberi méltóság tisztelete" címmel

"Én gyönge és kicsi vagyok"?
/Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz/

A pályázat során a pályázók egyedi rajzaikkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt

Bővebben >
Pályázat 12-17 éves fiatalok részvételév

Az osztrák ERSTE Alapítvány pályázati felhívása közép-európai országok iskolái részére 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására

Az osztrák ERSTE Alapítvány - a sikeres kísérleti forduló után - újra közzétette pályázati felhívását közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására.

Az ACES (Academy of Central European Schools) elnevezésű pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban az interkulturális párbeszéd európai évéhez kapcsolódóan: "Tanuljunk együtt élni - interkulturális párbeszéd Európában" mottóval.
A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Macedonia, Montenegro, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
A projekt átfogó célja az interkulturális párbeszéd elősegítése, a demokrácia értékeinek tudatosítása, a kulturális sokszínűség megismerése és a kapcsolódó témák feldolgozása bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködés keretében.
A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, a kultúra ápolására, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.
Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az un. projekt-koordinátor iskola nyújt be a projektben részt vevő iskola(k) részvételi nyilatkozatát is csatolva a pályázathoz. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félnek angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók. A projektben résztvevő minden egyes iskola (a fenti országokból) 1000 EUR támogatást kaphat, valamint a koordinátor iskola ezen felül még 200 EUR-t (ami más forrásból származó támogatásokkal is kiegészíthető). A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó- és záró találkozót szervez az osztrák fél.
A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időszak: 2008.szeptember-2009.március.

Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a http://www.aces.or.at (project contest) címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat a pályázati űrlapon szereplő címre, közvetlenül az osztrák fél részére kell benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje 2008. április 30.

Bővebben >
Az OKM pályázatot hirdet a 2007-2008. ta

Az OKM pályázatot hirdet a 2007-2008. tanévben a Közoktatás Minőségéért Díj elnyerésére

A pályázat célja

A pályázat célja - az oktatási miniszter 3/2002. (II.15.) OM rendelete alapján - a közoktatási minőségfejlesztés területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó közoktatási intézmények tevékenységének elismerése.

A Közoktatás Minőségéért Díjat a 2007-2008. tanévben meghirdetett Pályázati Felhívásban Kiválóság Díj kategóriában ítélik oda.

A Közoktatás Minőségéért Díj Kiválóság kategóriájának célja, a Teljes körű Minőségirányítás (TQM) alkalmazásában és az önértékelésen alapuló minőségfejlesztésben élen járó, kiváló szervezeti működést mutató intézmények elismerése.

Bővebben >
Ne vessz el a füstben diákpályázat
"Ne vessz el a füstben, válaszd az életet!"

címmel a

Magyar Rákellenes Liga

pályázatot hirdet az általános és középiskolások részére.

Bizonyára mindannyian tapasztaljátok környezetetekben az egyre terjedő egészségkárosító szokásokat. Sokan vannak, akik elszomorító módon önpusztító életet élnek. Gondoljunk csak a dohányzásra, amellyel a "füstölgők" nem csak önmaguk, de a környezetükben élők egészségét is rombolják.

De van esélyünk arra, hogy egy tisztább, egészségesebb, mosolygósabb világban éljünk!
Nem legyőzni, hanem meggyőzni kívánjuk barátainkat!

RAGADJ TOLLAT, CERUZÁT, ECSETET!

KÉSZÍTS PLAKÁTOT!

Egy plakát ezreket érinthet meg, és ösztönözhet jó elhatározásra.

Korosztályok:
 1. Általános iskola alsó tagozat
 2. Általános iskola felső tagozat
 3. Középiskola
A plakát hátuljára kérjük, írd rá adataidat (neved, pontos lakcímed irányítószámmal, telefonod, e-mailed, iskolád neve, címe, tanárod neve).

Beküldési határidő: 2008. március 30.

Beküldési cím: Magyar Rákellenes Liga, 1507 Budapest, Pf.: 7.

Eredményhirdetés: májusban

Jutalom: értékes sporteszközök, könyvek, játékok

Információt kérhetsz Ulbrich Balázstól a 06-1-321-7445-ös telefonszámon, vagy a rakasz@rakliga.hu e-mail címen.


Bővebben >
Országos Külügyi Tanulmányi Verseny

Országos Külügyi Tanulmányi Verseny

Milyen kapcsolat fűzi Magyarországot a Nyugat-Balkánhoz, illetve a tőle keletre eső európai térséghez? Milyen együttműködés folyik a Visegrádi Négyek között? Hogyan viszonyulnak hozzánk az említett térségek országai? Ha Téged is érdekelnek ezek a kérdések, ott a helyed a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület által szervezett Országos Külügyi Tanulmányi Versenyen!


Bővebben >
Országos diákmédia pályázat

DUE országos diákmédia pályázat - Ne hagyd ki!

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) tizennyolcadik alkalommal írja ki országos diákmédia pályázatát. Bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei pályázhatnak, a felső korhatár: 25 év. Díjak 1 millió forint összértékben! Beküldési határidő: 2008. február 15.


Bővebben >
Volvo Adventure 2008 pályázat diákoknak

Volvo Adventure 2008

Te milyen helyi környezetvédelmi problémát oldanál meg? Keress társakat, gondoljátok végig együtt, mit lehetne tenni az ügy érdekében, és pályázzatok! A legjobbak a svédországi döntőn számolhatnak be eredményeikről, a győztesek pedig tovább dolgozhatnak ötleteiken a Volvótól kapott pénzből.

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Volvo Adventure pályázatot a Volvo Car Corporation, az ENSZ Környezetvédelmi Programjával közösen. A versenyen 2-5 fős csapatokkal indulhattok, egy felnőtt vezetésével.


Bővebben >
Mátyás Rulez rajzfilmpályázat

Mátyás Rulez - Rajzfilmpályázat a Reneszánsz Év alkalmából

A 2008-as esztendő a Reneszánsz Éve lesz Magyarországon. Biztosan te is hallottad már azt a kifejezést, hogy reneszánsz, de mégsem tudod mit jelent? Ezt a fogalmat hosszasan magyarázhatnák, ehelyett viszont engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljak egy pályázatot, még hozzá nem is akár milyet. Rögtön rá fogsz jönni, mit jelent a reneszánsz, s hogy hogyan passzol a képbe Mátyás király.


Bővebben >
17. Innovációs diákpályázat

17. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Találj fel, vagy alkoss valami nagyot, lehetőleg olyat, ami műszaki, vagy környezetvédelmi, esetleg természettudományi, de lehet akár a matematikai területről bármilyen innovatív alkotás, találmány, kutató vagy fejlesztő munka eredménye. S ha ez megvan, nincs más dolgod, mint pályázni a Magyar Innovációs Szövetség tehetségkutató versenyére.


Bővebben >
A legjobb pár nap az évben

A legjobb pár nap a tanévben - Pályázat osztálykirándulások támogatására

Eger, Sopron, Pécs vagy akár Budapest, a lényeg az, hogy az egész osztály ott legyen. Már pedig minden évben van egy olyan alkalom, amikor az osztálykirándulás keretében felkerekedik a társaság, hogy felfedezzen egy számára érdekes vidéket, települést, várost. Ezért a kis felfedezésért azonban van, hogy jó mélyre kell nyúlni a zsebünkben, de most itt egy remek lehetőség, hogy könnyítsetek az osztálykirándulással járó kiadásokon.


Bővebben >
Mutasd meg, milyen sokszínű a világ

Mutasd meg, milyen sokszínű a világ! - Pályázati felhívás

Az Európai Unió és a világ legnagyobb ifjúsági tévécsatornája az MTV közös összefogással útjára indított egy pályázatot, amellyel a diszkrimináció elleni harc fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét. A pályázat a 2007 Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év és az ötödik éve folyó "A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen." elnevezésű figyelemfelkeltő kampány része. A pályázati határidő: 2007. december 8.


Bővebben >
Klímaőrjárat- Pályázati felhívás

KLÍMAŐRJÁRAT" - pályázati felhívás

A Magyar Természetvédők Szövetsége KLÍMAŐRJÁRAT címmel pályázatot hirdet, melynek célja, hogy növelje a diákok ismereteit az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetőségeivel kapcsolatban. Ismerjék meg az energiatermelés ártalmas környezeti hatásait, valamint azt, hogy miként lehet fellépni e problémák megszüntetése érdekében.


Bővebben >
NÉV:
E-MAIL CÍM:

Jan-26 02:04
Dec-02 20:45
Dec-02 20:44
Dec-02 20:43
Dec-02 20:38