Főoldal
Ajánlatkérés
Ajánlatok megtekintése
Tanár keresése
Tanfolyam keresése
Regisztráció (tanár)
Regisztráció (intézmény)
Hírek
Akciók
Képzőhelyek
Segédletek
Fórum
FELHASZNÁLÓNÉV:
JELSZÓ:
Elfelejtett jelszó?
Henye rovat
Szórakozás
Vicckosár
Galéria
Diáksarok
Ajánljuk
Pályázatok
Bemutatkozunk
Archívum
Linkek
Jogi nyilatkozat
Az anyák napja története

Anyák napja története

Az Anyák napja világszerte ünnepelt nap, melyen az anyaságot ünnepeljük. Magyarországon ez a nap május első vasárnapjára esik.

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.

Angliában az 1600-as években, a kereszténység elterjedésével, az ünnep vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra elkészítették az anyák sütijét, az édesanyák számára.


Bővebben >
Indián horoszkóp

Indián horoszkóp


Sólyom
(III. 20. - IV. 19.)


Remek megfigyelő képességgel rendelkezik, rendkívül dinamikus egyéniség. Feszültségben telik élete, hiszen állandó készenlétben áll, még véghez sem vitte egyik tervét, máris új lehetőségekre vár. Értékítélete olykor nem megfelelő, nem tudja mérlegelni az egye lehetőséget jelentőségét. Optimista, nyílt lapokkal játszik, s fontos számára személyes szabadsága. Olykor tapintatlanul viselkedik, ami a szívén, az a száján.


Bővebben >
Pénzügyi horoszkóp 2008

Pénzügyi horoszkóp 2008

KOS
Az év eleje a befektetési és a kölcsönügyeknek kedvez, de érdemes ingatlanfedezetű hitelben is gondolkodni. Márciusban, még ha kisebb összegekben is, de megindulhat a pénzáramlat. Tavasszal és júliusban a befektetési ügyekben tanácsos óvatosnak lenni. Bevétel szempontjából kifejezetten szerencsés az április. Az augusztus az ingatlan alapú befektetéseknek kedvez, ám ugyanitt újabba ne kezdjen. Hiteltörlesztésben, különösen megterhelő a szeptember, és az is elképzelhető, hogy autójára váratlanul költenie szükséges. Kölcsön és banki ügyekben a december ígér jelentőségteljes fordulatot.


Bővebben >
Wellnes kirándulás: A Széchenyi fürdő
 
furdo

 A fürdő története

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője.

Létét Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönheti. Kezdeményezésére sikeres mélyfúrásokat végeztek a Városligetben, ahol később, 1881-ben már "Artézi fürdő" működött, azonban az ideiglenes jellegű fürdő egyre kevésbé felelt meg a kor igényeinek. Így épült fel 1913-ban Czigler Győző tervei alapján a Széchenyi Gyógyfürdő.

A fürdő 1927-ben férfi és női népfürdőosztállyal és strandfürdővel bővült.

 

 

 


Bővebben >
Egyiptomi horoszkóp
EGYIPTOMI HOROSZKÓP

"Bármi történik, születik egy adott pillanatban, magán viseli az idő ama pillanatának nyomát, minőségét." /C. G. Jung/


Az egyiptomi asztrológia alapja a több ezer éves kairói kalendárium. Ezért ez a horoszkóp egészen más rendszeren alapul, mint a nyugati vagy akár a kínai asztrológia.

Amikor ez az asztrológiai rendszer kialakult, az emberek sokszor arra "vetemedtek", hogy saját magukat isteneikkel hasonlítsák össze.

Születési napod alapján válaszd ki, hogy melyik istentípusba tartozol, majd olvasd el a jellemzésed!


Bővebben >
A reggeli kávénk....

Egy jó erős fekete

Reggeli ébresztőként, vagy egy kiadós ebéd után szinte nélkülözhetetlen italunk: sokan közülünk szinte függővé válnak, mások azonban a kávézás szertartásának szerelmesei. De vajon mikor fedezték fel és hogyan jutott el Európáig a ma már mindenhol ismert számtalan változatban elkészíthető kávé?

Bővebben >
Szaunázzunk!

Kikapcsolódás a szaunában

Finnországban szinte kötelező a szaunázás, szinte alig találni olyan házat, amelyben ne lenne legalább egy hőkamra. A szaunázás azonban több mint egyszerű kikapcsolódás; felfrissít, méregtelenít, és erőt ad a szürke hétköznapokban.
Bár napjainkban a finnek remek találmányaként tartják számon, kezdetleges formája már Közép-Amerikában is jelen volt. Később, a VI. századi Japán rituális ceremóniáinak volt eszköze, s ezután fokozatosan Európába is átterjedt a szauna használat. Finnországban a mindennapok szerves részévé vált; korábban a nők itt hozták világra gyermeküket, s a menyasszony is itt ünnepelte utolsó szabad estéjét.

Bővebben >
Pár percnyi nyugalom = jóga

Harmónia a mindennapokban

Rohanó, stresszes világunkban szinte nincs olyan ember, aki ne tenne meg bármit néhány órányi csendért, nyugalomért, lazításért, a hőn áhított harmónia megteremtéséért. A jóga bármilyen életkorban elkezdhető, s tökéletes segítséget nyújt a környezetünkkel és önmagunkkal való sikeres együttélésben.

Bővebben >
Holdfénykollektork Arizonában
imagesdecember77777777777777holdfenyHoldfénykollektort állított fel az arizonai sivatagban egy amerikai házaspár a saját pénzéből, s már több mint ezer ember zarándokolt oda a különleges élményért vagy gyógyulás reményében. Richard Chapin és neje kétmillió dollárt költött a világ első holdfénykollektorára, amely öt emelet magas, 25 tonna, és összesen nyolcvannégy, tükörrel ellátott lap borítja, ezek segítségével a berendezés egy pontra koncentrálja a holdsugarakat.


Bővebben >
Nem csak nőknek!

Ébredjen kipihenten és fiatalodjon éveket!

Teremtsen kellemes hangulatot éjszakára is… Akkor alhat valóban zavartalanul, ha jó hangulatban és kiegyensúlyozottan tér nyugovóra. Ennek érdekében kényeztesse testét és lelkét. Elalvás előtt igyon meg egy bögre finom, mézes tejet, vagy kortyolgasson illatosan gőzölgő, fűszeres teát.


Bővebben >
A szőlő

Őszi gyümölcsünk, a szőlő

   A szőlő szénhidráttartalma természetes szőlő- és gyümölcscukor, amelynek mennyisége - évjárattól, termőhelytől és fajtáról függően - 10 dkg-ban 18 és 22 gramm között változik. Élelmi rosttartalma elsősorban cellulóz és pektin, amely kedvezően hat a tápcsatorna működésére. A vitaminok közül a B1- és a B2-vitamin fordul elő nagyobb mennyiségben, de jó C-vitamin, folsav és biotinforrás is.


Bővebben >
Miért jó abbahagyni a dohányzást?

 

   Miért jó abbahagyni a dohányzást?
   


Bővebben >
Egy kis nosztalgia: a Trabant
A Trabi története

 trabi  A hatvanas évek végén a sorozatgyártás küszöbére érkezett a Trabant 601 utóda, a fantáziadúsan 603-ra keresztelt autó, ami igencsak forradalmi konstrukció volt. Megtartotta elődje előremutató jellegzetességeit, az elsőkerékhajtást és a duroplaszt karosszériát, de a formavilág és a hajtáslánc ezerrel korszerűsödött

Bővebben >
Vércsoport horoszkóp

Vércsoport horoszkóp

Minden asztrológiai rendszer más-más jellemzők alapján próbálja meghatározni jellemünket. Egy japán pszichológus segítségével összeállítottak egy új fajta horoszkópot, mely vércsoport alapján határozza meg az egyes emberek jellemét.Bővebben >
Táplálékkiegészítők a mindennapjainkban

A táplálékkiegészítők fontossága

A génmódosított növények, a mesterséges segédanyagok miatt ma már kevesebb hasznos összetevőt tartalmaznak táplálékaink. A táplálék kiegészítők fontos szerepet játszanak abban, hogy a mindennapokban könnyedén megőrizhessük egészségünket, karcsúságunkat vagy szépségünket.

Bővebben >
A Honda sikertörténete

Kezdetektől...napjainkig

honda1   Az 1948. szeptemberében alapított Honda Motor Co. Ltd. létezése első percétől fogva kivételes színvonalú mérnöki teljesítményéről ismert. Az ezt követő 50 év során ezt olyan értékekkel bővítette, mint a társadalmi felelősségtudat, a környezet védelme, és a jó szomszédi viszony fenntartása.


Bővebben >
Csi-kung

Csi kung- gyógyulás a természet erejével

Kínából számtalan olyan természetes gyógymód érkezett már hazánkba, mely kíméletesen gyógyít olyan problémákat is, melyekre a fejlett orvostudomány még nem találta meg a megfelelő megoldást, ám a Csi Kung mind közül kitűnik hatékonyságával.

Bővebben >
Hízlalhat a stressz

Hízlalhat a stressz.

De vajon miért ?

 Tény, hogy az állandó stressz vastagít, különösen középtájon. Utánanéztünk, mi az oka a has körül felgyülemlő zsiradéknak, és hogyan vehetjük fel a harcot a lelkünkből fakadó hízás ellen.


Bővebben >
Illathoroszkóp

Illathoroszkóp

Sokan készíttetnek közülünk napi, heti estleg éves horoszkópot vagy böngészik nap-nap után hatalmas buzgalommal az újságok asztrológiai rovatait. Mi azonban most nem a jegyekkel kapcsolatos eseményekrő, sokkal inkább a jegyekkel harmonizáló illatokról készítettünk egy kis összeállítást!


Bővebben >
Az internet és a függőség
Internet. Az egyik legjobb, legtöbb lehetőséget nyújtó találmány hosszú évtizedek óta. Nélkülözhetetlen a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, a munkához, s szinte már az ismerkedéshez is. Azonban mint minden örömet okozó találmányra, az Internetre is igaz a mondás; jóból is megárt a sok.

  Az Internet hazánkban is hosszú évek óta elérhető. Az egyre csökkenő tarifák, a technika fejlődése pedig segít abban, hogy minden otthonba eljuthasson a világháló. A gyerekek billentyűzettel a kezükben nőnek fel, s az idősebb korosztály tagjai is lassacskán felfedezik az Internet nyújtotta számtalan előnyt, kényelmet, s lehetőséget. Ma már egy lépést sem kell tennünk ahhoz, hogy új ismeretséget kössünk, vagy éppen vásároljunk. Az Online szolgáltatások az élet szinte minden területére kiterjednek a partnerközvetítéstől a teljeskörű ügyintézésig.


Bővebben >
Pilates, az új tréning

 Pilates, avagy egy új hatásos tréning

  A mintegy száz éve napvilágot látott módszer a német Joseph Pilates nevéhez köthető. Pilates gyermekkorában sokat betegeskedett, azonban hosszú időn át tartó edzéssel megerősítette testét. Olyannyira sikeres volt, hogy kezdetben modellként, majd Angliában önvédelmi oktatóként tevékenykedett. Később kitoloncolták az országból, ekkor látott neki a különleges mozgássorok kifejlesztésének.


Bővebben >
Gyógyít-e a szerelem?
A tudósok véleménye megoszlik, akárcsak a megkérdezett személyeké. A pszichológusok azonban lehet, hogy megtalálták a választ?
Bővebben >
Érezted már úgy,....?

 Érezted már úgy, hogy képtelen vagy minden feladatot megoldani, vagy olyan fáradt vagy, hogy az óra csörgésére sem ébredsz fel? Az agykontroll megkönnyíti a mindennapi életet, ha kell felfrissít, de segít a tanulásban és a könnyebb elalvásban is.

 agykontroll


Bővebben >
Egészséges ital: a zöld tea

Tavaszi méregtelenítés és egészségmegőrzés zöld teával  

zoldtea   

A zöld tea elsősorban élettani hatása miatt kezd divatosabbá, mint a hagyományosabb, talán közismertebb fekete tea. A japánok literszámra isszák, Kínában nemzeti ital.

A zöld tea igazi sláger, és nem csak az íze miatt. Érelmeszesedés és rák esetében kórmegelőző hatása messze felülmúlja a fekete teáét. Tartalmaz egy olyan enzimet, amely megakadályozza a magas vérnyomást és lassítja az öregedési folyamatokat.


Bővebben >
Feng Shui a divatban

 A feng shui szerint az öltözködésben a színek legalább olyan fontos szerepet játszanak, mint a formák. Ha jól alkalmazzuk ezeket: egészségesebbek, sikeresebbek és "kelendőbbek" lehetünk

 fengshui

Bővebben >
A csoki története

A csokoládé évszázadok óta töretlen sikert élvez az édességek piacán. Minden korban megvolt a maga jelentősége, olykor pedig még babonákat is fűztek hozzá. Most azonban az édes bűnbeesés minden kis titkáról fellebentjük a fátylat.


Bővebben >
A kóla kultúrtörténete

 Hogy van-e a kólának kultúrtörténete? Igen, van. És meglepő, milyen régi a mai Coca-Cola és Pepsi –Cola története. 1886-ban egy Pemberton nevű amerikai illatszerész készített először szirupfélét a dél-amerikai kokacserje leveleiből, kóladióból, cukor és karamell adagolásával. A Coca-Colára – születésének évében – Pemberton 73 dollár 96 cent értékben adott fel hirdetést, tiszta profitja pedig ugyanebben az évben 160 dollárra rúgott. Pemberton nem sokkal később meghalt; örököseitől egy Asa Candler nevű atlantai patikus vásárolta meg a kólaszirup titkát.

 coca


Bővebben >
NÉV:
E-MAIL CÍM:

Jan-26 02:04
Dec-02 20:45
Dec-02 20:44
Dec-02 20:43
Dec-02 20:38